Casa do TreinoGraduado Batuque tog i Februari 2007 steget att starta denna grupp i en liten lokal under Redbergskyrkan i Göteborg. I vår första styrelse satt Batuque, Calypso och Senhor, våra då enda medlemmar. Inte långt från starten började Colibri och i slutet av den första terminen var vi 7 tränande medlemmar och anordnande en superlyckad workshop med 60 personer från hela Sverige om tadalafil.
På hösten hände mycket, i början på september kom även graduado Simba till gruppen och vi flyttade till en ny lokal på Studiefrämjandet Falken (också den vid redbergsplatsen) då vi behövde mer plats att träna på. Vi startade också under hösten en familjecapoeira grupp, där barn och deras föräldrar får träna ihop, och vid årsskiftet 2007/200 8 var vi redan 42 personer.

Våren 2008 tog vi sen steget att skaffa en egen lokal till föreningen och äntligen har vi en fast punkt för oss och våra medlemmar. Vi fick också tillskott i föreningen med Graduado Munjolo och hans grupp i Jönköping. Vi reser så mycket vi kan med gruppen för att träffa capoeirister från hela världen och hämta mer kunskap och inspiration. Våren 2008 var vi 4 st som åkte till New York i februari, 7 som åkte ner till EM i Bryssel i mars där vi tog hem fina priser och 6 stycken åkte till Gdynia i Polen för der as workshop och batizado i maj, och detta är bara början.

Lokalen:
I vår nya lokal finns förutom vår fria träningsyta ett litet gym att användas flitigt, vi samlar just nu på mitsar och inköp av mattor och en spegelvägg är planerat. Vi har 2 omklädningsrum, en dusch, ett kök och inte att förglömma vår lilla mysiga lounge. Hela gruppen har gjort ett enormt arbete med att göra lokalen iordning.

Föreningen:
Föreningens främsta filosofi är att sprida Abadá Capoeira på ett pedagogiskt sätt. Gruppkänsla skall blandas med hänsyn till olika individers skilda förutsättningar att utveckla och tillföra. På Abadá Capoeira Casa Do Treino finns ingen som helst plats för diskriminering eller mobbing av något slag. Vårt arbete med att utöka medlemsantalet, instrument och utrustning på C.D.T kommer alltid att prioriteras och pågå kontinuerligt, allt för att träningen skall bli så bra och kvalitativ som möjligt.Om vår tränare:

Graduado Batuque

Batuque har tränat capoeira för Professor Dodô (huvudtränare för ABADÁ Capoeira i Sverige) i 6 år. Redan 2005 fick han sin blå Corda och blev därmed graduado.
Han har därefter rest och tränat runt om i Brasilien bl a annat hos Mestre Camisa, hos Mestranda Edna Lima i New York och på workshops runt om i Europa, för att utvecklas både fysiskt och mentalt. På vägen har han vunnit 2 EM guld och 2 EM silver i sina graderingar. Senast ett EM guld i Bryssel 2007 (corda Azul).

Hans ledaregenskap och intresse för att även coacha andra gjorde att han redan tidigt började hålla träningar själv och i februari 2007 startade han så sin grupp ABADÀ Capoeira Casa do Treino. Det är en grupp under utveckling som präglas av den glöd, energi och styrka Batuque själv sprider.

Hans träningar är hårda, inspirerande, omväxlande och lika personliga som capoeiran själv. Välkommen hit!

Start | Casa do Treino | Abada Capoeira | Schema & Events | Media | Barnträning | Länkar | Gästbok | Kontakta oss
Copyright © 2010 - Abadá Capoeira CDT.