Barn & FamiljecapoeiraTräningstider för barn- och familjegruppen:

Tisdagar 18.00-18.45
Torsdagar 18.00-18.45

Det är för barn 5-12 år och deras föräldrar.

Vi håller till på Kålltorps skolan


Av en ren slump så skapade vi något vackert, "ur ingenting kommer någonting". I vår nystartade barngrupp hände något underbart, helt plötsligt så bestämde sig tre föräldrar att de skulle passa på att få lite träning de med i stället för att bara sitta och se på när deras barn hade allt skoj för sig själva. Så vid nästa träningstillfälle hade de ombyte och var redo för att ha lika skoj MED sina barn och detta i sin tur gav både barnen och föräldrarna självförtroende att våga prova något nytt och givande.

Capoeirans största styrka är att den för samman människor, människor från alla hörn. Barngruppen som innehöll fyra barn hade nu helt plötsligt åtta medlemmar fyra barn, fyra vuxna. Vad kan man annat göra än att bara att tacka och buga! Alla är ni hjärtligt välkomna, barn som vuxna i något som vi nu kallar för FamiljeCapoeira.

FamiljeCapoeira är en träningsform på 45 minuter då barn och föräldrar tränar capoeira tillsammans. Den är vänlig mot barnen och deras föräldrar då övningarna är särskild anpassade för dem tillsammans. Vi har lagom lek för barnens tålamod och lagom teknik för vuxnas förutsättningar, allt för att det skall vara så roligt som möjligt på ett utvecklande sätt.

Huvudsaken med träningen är att förstå och komma varandra som lite närmare barn och förälder och i slutänden så har vi också fått en liten bit av en helt ny kultur.

Capoeira kräver ett samarbete mellan gränserna, det är så vitt vi vet en av de få träningsformer där killar och tjejer tränar ihop på lika villkor, och nu tar vi det till nästa nivå då vi även bjuder in föräldrarna att vara med. Vi ser inga som helst begränsningar utan bara möjligheter med Capoeira.

Vi har sparkat igång FamiljeCapoeira för föräldrar som vill göra något ihop med sina barn och barn som inte vill annat än att deras föräldrar skall vara med och leka. Att prova något nytt är bara en investering i livet.

Vi på Casa Do Treino hoppas att få träffa er och era barn snart.

Start | Casa do Treino | Abada Capoeira | Schema & Events | Media | Barnträning | Länkar | Gästbok | Kontakta oss
Copyright © 2010 - Abadá Capoeira CDT.